Winkelmand is leeg

Deze zomer mocht ik 5 dagen onder professionele begeleiding trainen in de hoogtekamer bij Woest Sport in Borculo. Als beginnende paratriatleet (visueel beperkt) was het een zeer waardevolle ervaring. Vooraf had ik contact over hoe het trainen in de hoogtekamer in elkaar steekt, en wat ik kon verwachten. Dit gaf vertrouwen en energie om aan de slag te gaan.

De 1e dag in de hoogtekamer stond vooral in het teken van wennen. De apparatuur leren kennen en aanvoelen wat de kamer met je doet. Om de zoveel tijd wordt de saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) gemeten, en is het vooral het vooraf bepaalde schema uitvoeren. Het uur trainen vloog voorbij zonder dat ik een enorme inspanning had geleverd. Om het meest efficiënte trainingsresultaat te behalen is het belangrijk niet te diep te gaan. Dit gaf mij de mogelijkheid om naast het uur fietsen elke dag ook te lopen en zwemmen. Het trainingsblok van 5 dagen in de hoogtekamer was al voorbij voor ik er erg in had.  Elke dag was mijn saturatie meetbaar aan het verbeteren, en kon ik gemakkelijk de oefeningen en schema’s volgen.

Het trainingsblok van 5 dagen in de hoogtekamer was afgesteld op mijn deelname aan het NK paratriathlon. Het optimale effect is na grofweg 2 weken. Ik heb veel profijt gehad van de trainingen, en ook het langdurige effect is duidelijk merkbaar. Het trainingsblok heeft mij enorm geholpen en is toegankelijk voor elke sporter. De hoogtekamer is iedereen aan te raden en ik kom graag weer langs in de toekomst.

 

PXL 20210901 152455334

 

 

­