Winkelmand is leeg

WOEST Running

Op de hardloopafdeling van WOEST Sport kan je terecht voor al je hardloopartikelen. Daarnaast nemen we uitgebreid de tijd om jou het beste advies te geven. Bijvoorbeeld over hardloopschoenen, kleding, accessoires en sportvoeding. 
 
Bij WOEST liggen 3 hardloopbanen die worden gebruikt om de perfecte schoen voor jou te vinden. Door jouw loopbeweging goed te analyseren en onze ruime keuze in sportschoenen, vinden we altijd het juiste paar schoenen voor jou.

Beginnen met hardlopen

Als je van plan bent om te gaan rennen, is het belangrijk om te weten dat hardlopen helaas blessures kan veroorzaken. Hier zijn een paar veelvoorkomende blessures om op te letten:

  • Shin splints: dit is een pijnlijke aandoening aan de binnenkant van je scheenbeen. Het kan worden veroorzaakt door overmatige belasting van de spieren en pezen in dit gebied.
  • Runner's knee: dit is een veelvoorkomende blessure die wordt gekenmerkt door pijn rond de knieschijf. Het kan worden veroorzaakt door overbelasting van de knie of door verkeerde uitlijning van het been tijdens het hardlopen.
  • Achillespeesblessure: dit is een pijnlijke aandoening aan de achterkant van je enkel, veroorzaakt door overbelasting van de achillespees. Dit kan worden veroorzaakt door te veel hardlopen of door het niet goed opwarmen of afkoelen van de spieren.
  • Plantar fasciitis: dit is een pijnlijke aandoening aan de onderkant van je voet, veroorzaakt door overbelasting van de peesplaat die de hiel met de tenen verbindt. Dit kan worden veroorzaakt door te veel hardlopen op harde oppervlakken.

Onthoud dat het belangrijk is om langzaam op te bouwen en je lichaam de tijd te geven om te wennen aan het hardlopen. Zorg ervoor dat je goede schoenen draagt en een goede looptechniek hebt om blessures te voorkomen. En als je toch last krijgt van pijn, stop dan meteen met hardlopen en neem rust om te herstellen.

Wij adviseren jou graag over de juiste schoenen om blessures te voorkomen en met behulp van een loopanalyse, vinden we voor jou de passende schoen.

Gratis loopanalyse

Een hardloopanalyse is een evaluatie van jouw houding en bewegingen tijdens het hardlopen. Het kan je vertellen of je overpronatie, onderpronatie of neutrale voetlanding hebt, en of je misschien een afwijkend looppatroon hebt dat extra ondersteuning nodig heeft. Met deze informatie kunnen onze sport adviseurs op de de hardloopafdeling je helpen bij het kiezen van de juiste schoenen die passen bij jouw individuele loopstijl en behoeften.

Het kiezen van de juiste schoenen kan niet alleen zorgen voor een betere prestatie en meer comfort tijdens het hardlopen, maar het kan ook blessures helpen voorkomen. Door schoenen te kiezen die passen bij jouw unieke loopstijl en behoeften, kan de kans op overbelasting van spieren en gewrichten worden verminderd.

Dus als je op zoek bent naar nieuwe hardloopschoenen, overweeg dan zeker om een hardloopanalyse te doen. Het kan je helpen om de juiste keuze te maken en te zorgen voor een comfortabele en veilige hardloopervaring. Veel plezier met het hardlopen!

­