WOEST Hoogtekamer

De WOEST-hoogtekamer wordt gebruikt om op hoogte te trainen en daardoor beter te presteren. De technologie zorgt ervoor dat er minder zuurstof in de lucht zit. Hierdoor kan je heel gericht en effectief trainen op hoogte voor elke sportactiviteit.
 
Je traint op hoogte en je herstelt op zeeniveau. Daardoor kan je bijvoorbeeld je vermogen bij het fietsen flink verbeteren of je snelheid van het hardlopen verhogen. Bovendien heeft dit ook een positief effect op je ademhaling.
 
Om deze trainingsvorm zo effectief mogelijk te laten aansluiten op jouw persoonlijke situatie, wordt de training altijd begeleid vanuit WOEST in samenspraak met de sporter.
 
Meer informatie vind je in de Q&A's:

Wat is een hoogtekamer?

Een hoogtekamer is een afgesloten ruimte waar een deel van de zuurstof uitgefilterd wordt. De hoeveelheid zuurstof kan je instellen. Hoe hoger je in de bergen bent, des te minder zuurstof neem je op per ademteug. Zo kan je dus ook in een hoogtekamer trainen op een bepaalde hoogte. De kamer wordt ingesteld op een voor jouw efficiënte hoogte.

Kan ik ook op mijn eigen schema in de kamer trainen?

Over de inhoud van de trainingen gaan we met jou (en je trainer als je die hebt) De trainingen worden sowieso aangepast op hoe je reageert op trainingen in de hoogtekamer. Om het meeste rendement uit de kamer te halen, is het belangrijk om de juiste trainingsprikkels te geven. Daarvoor is specifieke kennis over het trainen in een hoogtekamer nodig. Die kennis hebben wij en delen we graag met je, omdat deze waardevolle trainingsmethodiek ook jou verder kan helpen. We trainen op basis van zekerheden: methodes die wetenschappelijk zijn bewezen en waar wij al veel ervaring mee hebben.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal personen in de kamer. De kamer is groot genoeg om 3 sporters op een veilige afstand van elkaar te laten fietsen. Bij 3 personen zijn de kosten € 299 per persoon voor een trainingsblok van 5 dagen. Dat is inclusief de intensieve begeleiding van onze deskundigen en het gebruik van de apparatuur (ergometers, loopbanden etc.). Voor 2 personen is dit € 399 per persoon en als je alleen komt, kost dit € 499. Omdat we vooralsnog 2 loopbanden hebben, kunnen we maximaal 2 hardlopers tegelijk in de kamer begeleiden.

Is een hoogtekamer alleen voor topsporters?

Trainen in een hoogtekamer geeft op elk niveau een grote verbetering. Mits de kamer op een juiste manier wordt ingezet. Deskundige begeleiding is essentieel. Trainen in de Woest hoogtekamer is dus geschikt voor iedere sporter. Bijvoorbeeld om, in welk deel van het seizoen ook, jezelf een boost in je trainingen te geven. Of om je voor te bereiden op een specifieke wedstrijd of als je na een blessure op een verantwoorde manier weer snel op je oude niveau wil komen.

WOEST Hoogtekamer

Welke apparatuur is beschikbaar in de kamer?

In de kamer staan 2 hoogwaardige loopbanden, 2 Wahoo Kickr Bikes en een Tacx NEO bike. Deze fietsen kunnen op elke persoon aangepast worden voor een perfecte zit zoals je op je eigen racefiets gewend bent. Je kan ook je eigen fiets en ergometer (bijv. Tacx of Wahoo) gebruiken als je dat prettiger vindt.
Daarnaast staan er accessoires die het trainen in de kamer prettiger maken, zoals Wahoo Kickr Desks en Wahoo Kickr Headwinds ventilatoren bij de fietsen. Bovendien kan je muziek luisteren of tv kijken, maar de praktijk leert dat dit meestal niet nodig is, omdat de trainingen zeker niet saai zijn. En er is uiteraard ook Wifi in de kamer, zodat je gelijk jouw trainingsgegevens kan uploaden naar Strava.

Welke sporten kunnen in de kamer getraind worden?

Bij vrijwel alle fysieke sporten kan je voordelen halen uit het trainen in een hoogtekamer. Alleen niet alle sporten kan je specifiek trainen in een kamer. Speerwerpen en bowlen is bijvoorbeeld lastig. Maar ook voor die sporten kan je voordeel halen uit het trainen in een hoogtekamer. Het meest gangbaar zijn hardlopen en wielrennen, maar bijvoorbeeld ook bij team- en veldsporten zien we in de onderzoeken grote vooruitgang na een aantal bezoeken aan een hoogtekamer. We vertellen je er graag over.

Welke trainingspakketten worden aangeboden?

Als je bij ons in de Woest hoogtekamer komt trainen, dan start je eigenlijk altijd met een 5-daagse training. Dat betekent dat je 5 dagen achter elkaar (of eventueel met 2 rustdagen tussendoor) in de kamer komt trainen. Een looptraining is ongeveer 1 uur per dag, een fietstraining 1.15 uur. Tijdens deze 5-daagse observeren we je goed en nemen we je mee met alle facetten van het trainen op hoogte. Dit is ook voor jou dus een basiscursus over hoogtetraining. Na een 5-daagse kan je deze een paar maanden later herhalen of je kan bijvoorbeeld een periode pakken waarin je 1 x in de week op hoogte komt trainen. Alles wordt afgestemd op jouw (trainings)planning.
Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld in 1 sessie een hoogtekamer te ervaren. Als je andere wensen hebt voor het gebruik van de hoogtekamer, dan kunnen we daar uiteraard over in gesprek gaan.

Wordt het warm in de hoogtekamer?

De kamer wordt gekoeld door airconditioning en ventilatoren om een optimaal sportklimaat te realiseren. Maar als je aan het sporten bent, kan je het toch best warm krijgen. Neem daarom altijd een handdoek voor het zweet en een bidon met drinken mee.

Trio

€ 299*

*per persoon

3 personen
5 dagen
Fietsen
Hardlopen (niet mogelijk)
Boeken

Duo

€ 399*

*Per persoon

2 personen
5 dagen
Fietsen
Hardlopen
Boeken

Solo

€499
1 persoon
5 dagen
Fietsen
Hardlopen
Boeken