Winkelmand is leeg

Laat je crankstel inspecteren bij Woest Sport.

Shimano heeft bekend gemaakt dat voor bepaalde crankstellen een terugroepactie geldt. Ultegra en Dura-Ace 11-speed crankstellen die geproduceerd zijn tussen 1 juni 2012 en 30 juni 2019 vallen binnen deze categorie, omdat bekend is geworden dat er problemen bestaan met het breken en/of loskomen van sommige crankarmen.

Valt mijn crankstel binnen deze categorie?

Niet alle Shimano cranksets moeten worden geïnspecteerd. Het gaat om de volgende cranksets, geproduceerd tussen juni 2012 en 30 juni 2019:

  • Ultegra FC-6800
  • Dura-Ace FC-9000
  • Ultegra FC-R8000
  • Dura-Ace FC-R9100
  • FC-R9100-P 11-speed bonded Hollowtech II race-cranksets in Europa

Om erachter te komen of jouw crankstel geïnspecteerd moet worden kan je het typenummer en productienummer controleren. Deze is te vinden aan de binnenzijde van de crankarm.

De getroffen modellen zijn vóór juli 2019 geproduceerd en hebben de volgende tweeletterige productiecode: KF, KG, KH, KI, KJ, KK, KL, LA, LB, LC, LD, LE, LF, LG, LH, LI, LJ, LK, LL, MA, MB, MC, MD, ME, MF, MG, MH, MI, MJ, MK, ML, NA, NB, NC, ND, NE, NF, NG, NH, NI, NJ, NK, NL, OA, OB, OC, OD, OE, OF, OG, OH, OI, OJ, OK, OL, PA, PB, PC, PD, PE, PF, PG, PH, PI, PJ, PK, PL, QA, QB, QC, QD, QE, QF, QG, QH, QI, QJ, QK, QL, RA, RB, RC, RD, RE, en RF.

Op de foto hieronder zie je in het gele vakje het typenummer (in dit geval FC-6800) en in het blauwe vakje de productiecode (in dit geval LG).

crankarm

Wanneer typenummer én productienummer overeenkomen met bovengenoemde nummers is het belangrijk dat je je crankstel laat inspecteren.

Hoe laat ik mijn crankstel inspecteren bij Woest?

Om te controleren of jouw crankstel onderdeel is van de terugroepactie, is het van belang je volledige crankstel te laten inspecteren bij een erkende Shimano-dealer (zoals Woest Sport). Deze inspectie is bedoeld om vast te stellen of de crankarmen een mogelijk probleem vertonen met het loslaten van de verbinding en om elk mogelijk veiligheidsrisico voor jou als fietser uit te sluiten.

Shimano heeft een inspectieproces en instructies en handleidingen voor dealers opgesteld, om ervoor te zorgen dat het hele proces vlekkeloos verloopt. Inspecties zijn vanaf nu mogelijk bij Woest Sport. Controle kan zonder afspraak en is kosteloos!

­