Winkelmand is leeg

Woest Triathlondag -27 mei 2023

Voorbereiding op het triathlonseizoen

Op zaterdag 27 mei 2023 vond de Woest Triathlondag plaats in Markelo, bij zwembad de Vijf Heuvels, in samenwerking met de Hof van Twente Triathlon. Tijdens deze dag werden drie clinics aangeboden: een zwemclinic, loopclinic en wisselclinic. Daarnaast kon je carbonschoenen (wedstrijdschoenen) en wetsuits testen. Deelname aan deze dag is de perfecte voorbereiding voor de Hof van Twente triathlon, een week later (4 juni 2023), of voor het triathlonseizoen. Deelname is gratis.

 

 

Programma & Locatie

Hieronder is het programma te vinden: 

Tijd

Onderdeel

12.30 - 13.00 uur

Inloop

13.00 - 14.30 uur

Groep A loopclinic + carbonschoenen testen

Groep B zwemclinic + wetsuits testen

14.30 - 14.45 uur

Pauze

14.45 - 16.15 uur

Groep A zwemclinic + wetsuits testen

Groep B loopclinic + carbonschoenen testen

16.15 - 17.00 uur

Wisselclinic

De Woest Triathlondag vindt plaats bij zwembad de Vijf Heuvels, Potdijk 5, 7475 SL Markelo. Graag parkeren tegenover het zwembad, in het weiland (aangegeven met borden).Foto wetsuit passen

Carbonschoenen & Wetsuits testen

Iedereen heeft het erover: Carbonschoenen. Maar wat is het verschil met een gewone hardloopschoen of een wedstrijdschoen? We kunnen je hier vanalles over vertellen: welke techniek en wetenschap erachter zit, of de onderzoeken die naar carbonschoenen zijn gedaan. Maar, de beste manier om het verschil te ontdekken is door het zelf te ervaren. Tijdens de triathlondag hebben we testschoenen van merken Asics, Hoka en Saucony zodat je verschillende merken en modellen kunt proberen.

Daarnaast bieden we tijdens de Woest Triathlondag ook de mogelijkheid om wetsuits te testen. Een wetsuit moet goed zitten en je moet er goed in kunnen bewegen in het water. Daarom bieden we de mogelijkheid om verschillende pakken aan te trekken en ermee te zwemmen in het buitenbad van zwembad de Vijf Heuvels. Er zijn verschillende modullen van de merken Aquasphere en Sailfish aanwezig. Daarnaast zijn er experts die je kunnen helpen en adviseren.

Frank & Niek Heldoorn

De clinics die worden aangeboden tijdens de Woest Triathlondag worden verzorgd door top trainer (en oud triatleet) Frank Heldoorn en internationaal top triathleet en Nederlands kampioen op de lange afstand Niek Heldoorn. Frank en Niek verzorgen vaker (samen) clinics, waarin ze hun kennis en ervaringen op laagdrempelige en persoonlijke manier delen. 

Algemene informatie

Om deel te kunnen nemen aan de triathlondag is het belangrijk dat je het volgende meeneemt: 

 • Zwemkleding
 • Zwembril
 • Badmuts (indien je deze gebruikt)
 • Hardloopkleding
 • Hardloopschoenen
 • Handdoek
 • Droge kleding
 • Fiets
 • Fietsschoenen/Triathlonschoenen
 • Helm
 • Startnummerband

Omdat we om 13.00 uur starten met het programma, wordt geen lunch verzorgd. Wel zorgen we voor koffie, thee en een tussendoortje in de pauze.

­